PEKTIN ITAL ÉS AZ EGÉSZSÉG

Apektin vegyület a természetben is megtalálható vízben nem oldódó protopektin formájában. A protopektinek a szárazföldi növények lágy részében található sejtek közötti lamelláknál helyezkednek el. A protopektineket a gyümölcsök éretlen állapotban tartalmazzák, amelyek az érés során pektinekké alakulnak. A pektin számos ember által fogyasztott növényben megtalálható, tehát az emberi étrend szervez összetevője. Nagy mennyiségben tartalmazzák a zöldségek és a gyümölcsök, különösen az alma és a birsalma, továbbá a citrusfélékben is megtalálható.

Pektin ital és az egészség

A pektin tartalmú termékek fogyasztásának hatásai:

  • súlycsökkentő hatás: Rostanyag, amely fogyókúrás hatásokkal is rendelkezik. Felgyorsítja az anyagcserét, így képes a szervezetet is megtisztítani.
  • vércukorszint szabályozás: A termék a cukorbetegek számára is egy jó étrendi elem lehet, képes a szervezet inzulin felhasználását csökkenteni, továbbá fogyókúrás hatásokkal is rendelkezik, amely szintén fontos a cukorbetegek többségénél.
  • astagbélrák megelőzés : Az emésztőszervi daganatok kialakulásához legtöbb esetben az egészségtelen táplálkozás és a szervezetből nehezen távozó káros anyagok vezetnek. A pektin elsősorban a vastag - és végbéldaganatok kialakulása ellen képes védelmet nyújtani. A pektin tartalmú termékek fogyasztásával ugyanis a szervezetben található káros anyagok gyorsabban képesek távozni.
  • koleszterinszint csökkentés: A pektin tartalmú kiegészítők fogyasztása kutatásokkal bizonyítottan nem korlátozza a szervezetben az ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását, viszont képes gátolni a táplálékkal bevitt koleszterin felszívódását. Ennek hatására képes a vér koleszterinszintjének csökkentésére, amely a szívbetegségek fő rizikófatora.
  • méregtelenítés: A pektin méregtelenítő hatásainak segítségével hatékonyan szabadítható meg a szervezet a káros anyagoktól. A szervezetben felgyülemlett méreganyagok az egészségtelen táplálkozáshoz és a szennyezett környezethez vezethető vissza.
     

Pektin ital és a méregtelenítés

A napjainkban jellemző szennyezett környezet és egészségtelen életmód hatására szervezetünkben méreganyagok halmozódnak fel, így elengedhetetlen a szervezet időnkénti méregtelenítése. A pektin hatékony méregtelenítő hatásainak köszönhetően megszabadulhatunk a szervezetben felgyülemlett káros méreganyagoktól.
 

Pektin ital és a fogyókúra

A pektin egy értékes anyag, amelyet elsősorban lekvárok és zselatinkészítmények adalékanyagaként ismerünk. Többféle formában is beszerezhető termék, hiszen kapható ital és kapszula formájában is. A pektin kapszula fogyasztásával csökkenthető az étvágy, amelynek hatására kevesebbet eszünk, így súlyunk is csökken. Tehát egy természetes étvágy csökkentő, amely képes az emésztési folyamatokat serkenteni és a zsír lerakódását megakadályozni.

Pektin Special!

Naturmind Pektin 80g

Naturmind Pektin 80g

Kocsonyásító tulajdonságának köszönhetően gyümölcszselék, dzsemek, lekvárok elkészítéséhez is alkalmazzák.

Ár: 2090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!